ООС: Окупанти використали 152 мм артилерію поблизу Борівського

9:09, 13 чер. 2019
 
ООС: Окупанти використали 152 мм артилерію поблизу Борівського

Учора, 12 червня збройні формування Російської Федерації 28 разів порушили режим припинення вогню. З них три рази – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм. Сьогодні додались обстріли зі 152 мм артилерії.

Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру ООС від 13 червня.

Так, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали позиції поблизу Водяного, Авдіївки, Мар’їнки, Широкиного, Новотроїцького, Старогнатівки, Лебединського та Талаківки.

З такого ж озброєння, а також мінометів 120 мм гатили по позиціях біля Новолуганського, Новотошківського, Попасної, Новгородського, Зайцевого, Луганського та Південного.

— Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, 12 червня одного окупанта знищено та 3 поранено, — зазначають в ООС.

Від початку поточної доби ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил три рази: поблизу Водяного, Луганського та Борівського, де застосував артилерію калібру 152 мм, гранатомети та стрілецьку зброю.