У Києві затримали одного з керівників луганського горілчаного заводу, що мав посвідчення «УБД ЛНР»

13:47, 26 чер. 2019
 
У Києві затримали одного з керівників луганського горілчаного заводу, що мав посвідчення «УБД ЛНР»

Під час обшуку за місцем проживання підприємця у Києві виявили посвідчення «личности военнослужащего ЛНР» та «ветерана боевых действий», видані на його ім’я. Наразі чоловік затриманий, йому загрожує до 8 років за ґратами.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Так, під час розслідування встановили, що українець періодично проживає у Києві та на території тимчасово окупованого Луганська, де працює на посаді заступника генерального директора одного із товариств. Підприємство діє та регулярно сплачує податки до бюджету терористичного угруповання «Луганська народна республіка».

- У вівторок, 25 червня 2019 року, прокуратурою Київської області спільно з ГУ БКОЗ СБУ на підставі ухвал слідчого судді проведено обшук за місцем проживання вказаного громадянина. У ході обшуку виявлено та вилучено посвідчення «удостоверение личности военнослужащего ЛНР» та «удостоверение ветерана боевых действий», видані на його ім’я, - розповіли у ГПУ.

Наразі чоловік затриманий. Йому підготували повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України (здійснення фінансування окремої терористичної організації), та клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без внесення застави.

Досудове розслідування триває. У відомстві додають, що вказані дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook Генпрокурор України Юрій Луценко, затриманим є Дмитро Держак, заступник директора і син власника лікеро-горілчаного заводу «Луга-Нова».