На Луганщині під землею протестують вже 20 гірників, на Донеччині — відновили роботу

12:55, 4 лип. 2019
 
На Луганщині під землею протестують вже 20 гірників, на Донеччині — відновили роботу

Учора, з 3 липня, на шахті «Гірська» на Луганщині приєднались до протесту з вимогою не знеструмлювати підприємство ще 8 шахтарів. На Донеччині гірникам «Шахта 1/3 Новогродівська», що перекривали дорогу, частково виплатили зарплатню.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

— На шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» гірники продовжують залишатися під землею на глибині 700 метрів. О 18:00 до них приєдналися ще 8 шахтарів, наразі під землею перебуває 20 робітників, — написав він.

Натомість ВП «Шахта 1/3 Новогродівська» ДП «Селидіввугілля», за словами Волинця, працює у звичному режимі, електроенергія на підприємство подається.

— Гірникам погашена заборгованість із заробітної плати за квітень і частково за травень. Замість очікуваних 89 млн грн ДП «Селидіввугілля» отримало 76,5 млн грн, у зв’язку з чим працівники промислової групи не доотримали частково кошти за травень, — додав голова НПГУ.

Наразі підприємство працює у звичному режимі, але гірники вимагають підвищення заробітної плати на 50% та повного погашення заборгованості за травень.