Бойовики з ПТРК обстріляли авто поблизу Гранітного: один армієць загинув, ще один у лікарні

9:37, 11 лип. 2019
 
Бойовики з ПТРК обстріляли авто поблизу Гранітного: один армієць загинув, ще один у лікарні

Учора, 10 липня, близько 15:00 бойовики з протитанкового ракетного комплексу обстріляли військовий КрАЗ. У результаті один військовослужбовець загинув, ще один дістав поранення. Відомо, що поряд також перебувало авто голови Донецької ОДА Павла Кириленка.

Про це повідомили у прес-службі операції Об’єднаних сил.

- Сьогодні (10 липня, - ред.), близько 15:00 години в районі південної околиці Гранітне ворожим ПТРК був уражений вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об’єднаних сил. В результаті влучання протитанкової керованої ракети в кузов вантажного автомобіля один військовослужбовець загинув. Ще один військовослужбовець отримав поранення середньої важкості, - інформують у командуванні.

За даними ООС, пораненому військовослужбовцю надали медичну допомогу та евакуювали до медичного закладу.

Президент України Володимир зеленський заявив, що обстріл у Гранітному – це спроба зірвати Мінський процес і поставити під загрозу відновлення переговорів у Нормандському форматі. Про це повідомляють на сайті Глави держави й додають, що автівку голови Донецької ОДА, що стояла неподалік, не пошкодило.

- Глава держави доручив начальнику Генерального штабу – Головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку максимально посилити активність підрозділів ЗСУ з виявлення та знешкодження диверсійних груп і миттєво та жорстко реагувати на будь-які інші спроби збройних провокацій проти українських мирних громадян і військовослужбовців, - додають у повідомленні.