Один зруйнований та 3 пошкоджених будинки: у Генпрокуратурі показали наслідки обстрілу Катеринівки

14:56, 11 лип. 2019
 
Один зруйнований та 3 пошкоджених будинки: у Генпрокуратурі показали наслідки обстрілу Катеринівки

Внаслідок обстрілу бойовиків у Катеринівці на Луганщині повністю було зруйновано житловий будинок, ще три зазнали пошкоджень. Докази порушення РФ норм міжнародного права передадуть до Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

За інформацією ГПУ, обстріл стався 7 липня близько 05:00 години ранку. Стріляли з території окупованого Первомайська, застосовуючи 122 мм артилерію.

- На місце події виїхала група у складі працівників управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України. Прокурорами вказаного управління з повним додержанням вимог процесуального законодавства України задокументовано факти порушення російсько-терористичними силами законів та звичаїв війни, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, внаслідок артилерійського обстрілу було повністю зруйновано житловий будинок та ще 3 - пошкоджено. Причетних осіб встановлюють.

- Здобуті докази порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права буде передано до Міжнародного кримінального суду, - додали в ГПУ.