Селищного голову з Донеччини засудили до 6 років тюрми через «референдум»

12:42, 12 лип. 2019
 
Селищного голову з Донеччини засудили до 6 років тюрми через «референдум»

Апеляційний суд залишив без змін вирок Миронівському селищному голові, якого звинувачують у підготовці та проведенні псевдореферендуму. Чоловік проведе за ґратами 6 років.

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

Оперативники встановили, що голова селища Миронівський Бахмутського району у квітні-травні 2014 року добровільно сприяв організації та проведенню незаконного референдуму. Він, зокрема, скликав позачергову сесію сільради та агітував депутатів надати приміщення для проведення заходу, а також організував діяльність виборчих дільниць й розподілив обов’язки між іншими організаторами фейкового волевиявлення.     

- Під час санкціонованих слідчих дій за місцем роботи фігуранта справи правоохоронці  виявили документи, засоби комунікації та інші речові докази, які підтверджують його протиправну діяльність, - йдеться в повідомленні.

Артемівський міськрайонний суд визнав чиновника винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі. Донецький апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, як ми повідомляли раніше, нацгвардійці затримали трьох донеччан, причетних до збройних формувань.