У Станично-Луганському районі можуть запровадити особливий режим через сарану. ВІДЕО

15:47, 15 лип. 2019
 
У Станично-Луганському районі можуть запровадити особливий режим через сарану. ВІДЕО

На території Валуйської селищної ради Станично-Луганського району можуть запровадити особливий режим із захисту рослин через масовий розвиток сарани.

Про це повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби у Луганській області.

Повідомлення про заліт куліги сарани з боку лінії розмежування отримали 12 липня о 14 годині. Того ж дня о 15:30 спеціаліст управління фітосанітарної безпеки під час обстеження території відібрав зразки шкідників та направив до фітолабораторії для встановлення видового складу.

- 13 липня організовано екстрене засідання районної комісії ТБНС за участі представників Держпродспоживслужби, Управління агропромрозвитку ОДА, Станично-Луганської районної адміністрації, МНС, Управління Геокадастру з метою прийняття рішень щодо негайного реагування в ситуації що склалася, - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішують чи запроваджувати особливий режим. Місцевих жителів інформують про заборону випасу свійської худоби та птиці на території проведення захисних заходів. Бджолярам рекомендують вивезти пасіки в безпечне місце, ізолювати бджіл у вуликах або прибрати бджолині сім’ї в зимівники на термін 3-5 діб.