На Донеччині викрили наркоугруповання, яке очолював екс-поліціянт. ФОТО

10:38, 17 лип. 2019
 
На Донеччині викрили наркоугруповання, яке очолював екс-поліціянт. ФОТО

П’ятеро раніше судимих чоловіків об’єднались у групу задля розповсюдження у Костянтинівці та сусідніх містах метадону. Усі знались на методах роботи поліції, тому операція з їх викриття тривала декілька місяців.

Про це повідомляють у прес-службі ГУ НП у Донецькій області.

Поліціянти встановили, що канал збуту наркотиків організував 43-річний місцевий житель, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю. Він отримував замовлення, а кур’єри доставляли товар покупцям.

Правоохоронці додають, що раніше судимі зналися на методах роботи поліції, відтак під час оборудок вживали заходів конспірації і тактику залякування. При собі мали зброю.

- Оперативники здійснили кілька етапів оперативних закупівель «товару», а фіналом стала спецоперація із затримання усіх членів злочинної групи. Ватажок наркоугруповання намагався втекти та застосувати зброю, однак був блокований спецпризначенцями КОРДу, - йдеться в повідомленні.

Як додають у прес-службі прокуратури Донеччини, організатор схеми - колишній працівник правоохоронних органів.

Правоохоронці провели 5 обшуків, під час яких в авто лідера дилерської мережі вилучили 100 пакетиків метадону та вогнепальну зброю. Фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів і психотропних речовин. Триває досудове розслідування.