Укрзалізниця модернізувала електричку Бахмут — Лиман за 64 млн грн

14:06, 17 лип. 2019
 
Укрзалізниця модернізувала електричку Бахмут — Лиман за 64 млн грн

Від початку 2019 року Укрзалізниця капітально відремонтувала з подовженням терміну служби 14 секцій, з яких сформовували 3 електропоїзди. Один із них — сполученням Бахмут — Лиман.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

Усі роботи з модернізації електропоїздів провели на власних потужностях — на Київському електровагоноремонтному заводі. При цьому модернізація одного електропоїзда коштувала понад 64 млн грн.

— Такий вид ремонту (КРП — капітальний ремонт із подовженням терміну служби) дозволяє продовжити експлуатацію приміських електропоїздів на 22 роки. Через критично високий рівень зношеності галузь потребує щорічної заміни принаймні 20 складів електропоїздів та 15 складів дизель-поїздів, — йдеться в повідомленні.

Зазначають, що під час модернізації електропоїздів оновили їх салон, відремонтували системи вентиляції та обігріву, туалетне обладнання, комплекти вікон, двері у вагонах, встановили сучасні звукову та візуальну системи оповіщення пасажирів. Крім того, облаштували «світлову лінію» зі світильниками на базі світлодіодів, встановили електронні маршрутні вказівники на лобових частинах головних вагонів та електронну нумерацію вагонів.