Жителя Слов’янська затримали на продажі пістолетів, викрадених 2014 року. ФОТО

13:27, 19 лип. 2019
 
Жителя Слов’янська затримали на продажі пістолетів, викрадених 2014 року. ФОТО

На Донеччині на продажі вогнепальної зброї та боєприпасів викрили жителя Слов’янська. Відомо, що «товар» чоловік поширював у кримінальних колах та надсилав поштою.

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

 

- Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Слов’янська, який має родинні зв’язки серед бойовиків терористичної організації «ДНР», налагодив незаконний збут вогнепальної зброї та боєприпасів. Покупців зловмисник підшуковував переважно у середовищі представників кримінальних кіл. «Товар» ділок переправляв замовникам у різні регіони України через один із недержавних поштових сервісів, - розповідають у СБУ.

Зокрема, співробітники відомства задокументували факти продажу жителем Слов’янська трьох пістолетів Макарова. Встановили, що ті були викрадені учасниками незаконних збройних формувань у 2014 році під час захоплення адмінбудівлі Краматорського райвідділу міліції.

- У ході санкціонованих слідчих дій за місцем проживання ділка правоохоронці виявили зброю та боєприпаси, походження яких встановлюється. Наразі вирішується питання щодо затримання зловмисника відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 263 Кримінального кодексу України, - додали в повідомленні.

Тривають слідчі дії.