Бойовики стріляли з забороненої зброї на Донбасі

9:47, 5 вер. 2019
 
Бойовики стріляли з забороненої зброї на Донбасі

04 вересня бойовики 12 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє штаб ООС.

- Противник обстрілював позиції підрозділів об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння. Крім того, з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив 6 обстрілів позицій об’єднаних сил: двічі неподалік Водяного – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; поблизу Опитного – зі стрілецької зброї; неподалік Верхньторецького – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу Авдіївки – з мінометів калібру 82 мм; неподалік Павлополя – зі стрілецької зброї.

За данними штабу, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив 6 обстрілів позицій об’єднаних сил: поблизу Майорська з напрямку "Шахта 6-7" – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Шумів з напрямку "Шахта 6-7" – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; близько Південного з напрямку "Шахта ім.ГАГАРІНА" – з озброєння БМП, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; в районі Зайцевого – зі стрілецької зброї; неподалік Хутора Вільного – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. поблизу Новгородського – з мінометів калібру 82 мм.

У штабі зазначили, за минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув.

- Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння. Крім того, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив 1 обстріл позицій об’єднаних сил: неподалік Талаківки – зі стрілецької зброї, - розповіли в ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив 2 обстріли позицій об’єднаних сил: в районі Зайцевого – з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Південного – з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.