На Луганщині викрили на хабарях посадовця Держгеокадастру та керівника КП

10:15, 9 вер. 2019
 
На Луганщині викрили на хабарях посадовця Держгеокадастру та керівника КП

Одного з керівників управління Держслужби з питань геодезії, картографії і кадастру Луганської області та виконувача обов’язків директора комунального підприємства Сєвєродонецької міської ради викрили на систематичних хабарях.

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

За інформацією відомства, чиновники вимагали гроші від сертифікованих інженерів-землевпорядників спеціалізованих підприємств. За щомісячну сплату хабарів посадовці обіцяли представникам комерційних структур не перешкоджати їхній ліцензійній діяльності, зокрема, під час реєстрації землевпорядної документації в держоргані. 

Підприємці мали перераховувати гроші на картку виконувача обов’язків директора одного з комунальних підприємств Сєвєродонецької міськради.  Наприкінці місяця посадовці зводили кількість підписаних й зареєстрованих документів та доводили до землевпорядників суми хабарів за їх оформлення. 

- Щомісячна загальна сума неправомірної вигоди становила від 60 до сотень тисяч гривень. Оперативники спецслужби задокументували понад 30 фактів вимагання та отримання хабарів фігурантами справи, - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали обох посадовців, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у робочих кабінетах під час одержання чергового хабаря. У них виявили гроші, одержані незаконним шляхом, чорнові записи, магнітні носії інформації та інші речові докази.

За інформацією СБУ, наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.