Підполковник прикордонного загону з Лисичанська отримував "відкати" від постачальника продуктів. ФОТО

10:44, 9 вер. 2019
 
Підполковник прикордонного загону з Лисичанська отримував

На Луганщині на отриманні 71 тис. грн хабаря затримали підполковника Лисичанського прикордонного загону Держприкордонслужби. 

За інформацією прес-служби Державного бюро розслідувань, начальник відділу тилового забезпечення вимагав та отримав неправомірну вигоду від постачальника 10% від вартості договору закупівлі продуктів для військовослужбовців-прикордонників.

Зазначають, що прикордонника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішують питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.

За інформацією ДБР, чоловіку інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). У разі доведення вини, підполковнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Луганщині викрили на хабарях посадовця Держгеокадастру та керівника КП.