Жителя Новоайдарщини засудили до 5 років тюрми за сприяння терористам

13:13, 9 вер. 2019
 
Жителя Новоайдарщини засудили до 5 років тюрми за сприяння терористам

Чоловік передавав окупантам інформацію про дислокацію та кількість українських військових, а у нього вдома знайшли боєприпаси та вибухівку.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Луганщини.

Слідством встановили, що 47-річний житель Новоайдарщини вступив у злочинну змову із розвідником одного з незаконних збройних формувань «другого армійського корпусу «Народної міліції ЛНР» та протягом січня-березня 2017 року збирав та передавав йому інформацію військового характеру щодо дислокації, переміщення, кількісного складу та озброєння підрозділів Збройних Сил України в районі проведення Антитерористичної операції.

- Отримані дані використовувалися окупаційними терористичними військами для подальшого планування й проведення бойових операцій проти сил і засобів АТО, а також для здійснення обстрілів об’єктів нерухомості на території України, які призвели до тяжких наслідків. За результатами вказаної злочинної діяльності мали місце спроби просування на контрольовану українською владою територію Луганської області з боку незаконних збройних формувань «ЛНР» з метою подальшої зміни меж території та державного кордону України, - розповідають у прокуратурі.

Крім того, під час обшуку за місцем проживання чоловіка виявили та вилучили боєприпаси, вибухові пристрої та вибухові речовини.

Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою провину та розкаявся, тому між ним та прокурором уклали угоду про визнання винуватості.

- Натепер вироком Старобільського районного суду Луганської області чоловіка визнано винним у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, - додали в повідомленні.