На Луганщині екс-поліціянт з невісткою організували контрабанду наркотиків через кордон з РФ

12:44, 10 вер. 2019
 
На Луганщині екс-поліціянт з невісткою організували контрабанду наркотиків через кордон з РФ

Колишнього правоохоронця, жителя Новопсковського району, та його невістку викрили на незаконному переправленні наркотичних речовин через державний кордон з РФ. Їм вже повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Як зазначають у пресцентрі Служби безпеки України, наркотики перевозила через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Танюшівка» невістка організатора. Після цього їх передавали замовникам на території РФ, а до України фігуранти повертались вже з грошима.

- 8 вересня правоохоронці виявили чергову спробу контрабандистів транспортувати наркоречовину через кордон до РФ. Вилучено пакунок з канабісом вагою майже 100 грамів, який жінка перевозила у білизні, приховавши його таким чином від митного контролю, - розповідають в СБУ.

Крім того, у місцях вирощування, переробки та сортування наркотиків, за місцем проживання членів родини та на їхній присадибній ділянці слідчі виявили плантацію з 19 кущами конопель, понад 3,5 кг розфасованої висушеної коноплі, кущі конопель, висушені для подальшої обробки, а також 9,6 тис. доларів США та 61 тис. російських рублів.

Фігурантам повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вирішують питання про обрання їм запобіжного заходу. За результатами проведених експертиз вирішуватиметься питання про реєстрацію кримінальних проваджень за статтями 307 та 310 Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за незаконне виготовлення, перевезення та збут наркотиків, а також за вирощування нарковмісних рослин. Тривають слідчі дії.