На Луганщині затримали бойовика, який переганяв військову техніку з РФ. ВІДЕО

11:33, 12 вер. 2019
 
На Луганщині затримали бойовика, який переганяв військову техніку з РФ. ВІДЕО

35-річний житель окупованого Хрустального (Красний Луч) прямував автобусом до Харкова, аби відкрити візу до Прибалтики. Його викрили правоохоронці на одному з блокпостів.

Чоловік проходив за оперативними базами як учасник незаконних збройних формувань так званої ЛНР, повідомляє пресслужба поліції Луганщини. 

- Підозрюваний розповів оперативникам Управління карного розшуку, що наприкінці листопада 2014 року у зв’язку з тяжким матеріальним станом він вступив до лав четвертої окремої мотострілецької бригади народної міліції «ЛНР» на посаду водія. До функціональних обов’язків чоловіка входив перегін військової техніки з території РФ на тимчасово окуповану територію Луганської області, - розповіли правоохоронці.

Відомо, що за свою «службу» чоловік спочатку отримував зарплатню у розмірі 300 доларів США, а згодом 15 тис. російських рублів. Покинув лави бойовиків чоловік через ставлення командирів до підлеглих.

Відносно затриманого відкрили кримінальне провадження за ст. 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Ведеться слідство.