СБУ: Трьох бойовиків «ДНР» засудили до 9 років за ґратами

13:08, 9 жов. 2019
 
СБУ: Трьох бойовиків «ДНР» засудили до 9 років за ґратами

На Донеччині за матеріалами Служби безпеки України до 9 років позбавлення волі засудили трьох учасників незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».

Про це сьогодні, 9 жовтня, повідомили у пресцентрі СБУ.

Як встановили слідчі, що троє жителів Донецької області у 2014 році, щоб підзаробити грошей, добровільно вступили до терористичного угруповання «Казачий союз «Область войска Донского ДНР».

Вони обіймали посади стрільців та розвідника, були озброєні броньованою технікою, гранатометами і мінометами й брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

- На початку свого «бойового шляху» учасники НЗФ отримували винагороду в розмірі майже 10 тисяч російських рублів, але згодом їм довелося служити безкоштовно. Після того, як серед різних груп бойовиків почали виникати конфлікти, їх угруповання були розформовані, а самі захисники «русского мира» втратили інтерес до служби, - повідомляють у Службі безпеки.

- Згодом вони втекли від своїх ватажків і переховувались у родичів на підконтрольній українській владі території.  У 2018 році співробітники Служби безпеки України затримали бойовиків на території Донеччини.

Під час обшуків у квартирах і будинках, де переховувались чоловіки, правоохоронці виявили фотознімки, відеозаписи, військові нагороди та інші докази їх причетності до терористичної діяльності. Суд визнав затриманих винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь в терористичній діяльності) Кримінального кодексу України, та засудив до 9 років позбавлення волі. Вирок набув законної сили.