Немає політичного підтексту: у поліції перевіряють усі версії загибелі подружжя у Кураховому

14:34, 9 жов. 2019
 
Немає політичного підтексту: у поліції перевіряють усі версії загибелі подружжя у Кураховому

Правоохоронці перевіряють усі версії загибелі подружжя у Кураховому, але зазначають, що доказів причетності третіх осіб до вибуху немає.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Донеччини.

- У ЗМІ поширюється інформація про те, що смерть родини з м. Курахового від вибуху гранати може бути навмисним вбивством та пов’язана з їх громадською діяльністю. Поліція перевіряє всі версії загибелі подружжя. Докази свідчать про те, що у сімейній трагедії немає політичного підтексту, - інформують правоохоронці.

За інформацією поліції, 5 жовтня у квартирі Кураховому стався вибух гранати, внаслідок чого смертельні травми отримали 51-річний чоловік та його 49-річна дружина. Попередньо факт кваліфікували за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

- Проведено комплекс слідчо-розшукових заходів: огляд місця події, детальну реконструкцію трагедії, встановлені свідки, опитані сусіди, колеги, знайомі загиблих тощо. Наразі немає жодних підстав вважати, що у загибелі пари винна третя особа. Отримані докази вказують на те, що смерть настала внаслідок самогубства або необережного поводження з боєприпасами, - йдеться в повідомленні.

Також поліцейські перевірили версію політичного переслідування – наразі вона не підтвердилась, як і те, що загиблі були зареєстровані кандидатами на пост керівника Мар’їнської районної військово-цивільної адміністрації.

Натомість слідство встановило факти, які підтверджують наявність конфлікту в родині. Крім того, за показаннями свідків, потерпілого бачили із гранатою напередодні загибелі.

Розслідування триває. Остаточну кваліфікацію події нададуть після проведення експертиз.

Нагадаємо, раніше у поліції повідомили, що 6 жовтня у Кураховому через сімейну сварку чоловік підірвав гранатою себе та дружину. Причиною назвали ревнощі.

За інформацією "Радіо Свобода", загиблими є Руслан та Надія Лубінські. Він - керівник Мар’їнського районного центру соціальних служб сім’ї, а вона - завуч місцевої гімназії. За словами знайомих, чоловік був волонтером та хотів очолити районну ВЦА, а жінка 2014 року не дала провести референдум у навчальному закладі, де працювала. Також відомо, що син подружжя служить у Збройних Силах України.