У пожежах на Донеччині минулої доби загинула 1 людина, ще 3 отримали травми та отруєння

11:08, 21 жов. 2019
 
У пожежах на Донеччині минулої доби загинула 1 людина, ще 3 отримали травми та отруєння

Учора, 20 жовтня, на території Донецької області стались 4 пожежі. У них загинула одна людина, двох ушпиталили з опіками та отруєнням, а ще один чоловік, що порізався, розбиваючи вікно, госпіталізації не потребував.

Про це повідомили у пресцентрі ДСНС Донеччини.

Так, 20 жовтня о 07:20 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на вул. Котляревського у Дружківці. Там вогонь загасили до прибуття рятувальників. На місці події бійці ДСНС з’ясували, що внаслідок пожежі у літній кухні загинув чоловік 1953 року народження.

О 11:02, за інформацією надзвичайників, диспетчер Служби порятунку «101» отримав повідомлення про пожежу на вул. Троїцькій у Маріуполі.

- Вогнеборці з’ясували, що відбувається щільне задимлення в електрощитовій на 1 поверсі 9-поверхового житлового будинку. Під час проведення розвідки на 6 поверсі рятувальники виявили чоловіка, який не міг самостійно вийти із задимленого під’їзду та намагався вибити вікно під’їзду, внаслідок чого отримав колоту рану зап’ястя, - йдеться в повідомленні.

Рятувальники вивели чоловіка на свіже повітря. Госпіталізації він не потребував.

Ще пізніше, о 16:12, стало відомо про те, що сталась пожежа в одній з квартир багатоквартирного будинку на вул. Батюка у Слов’янську. Там вогонь спалахнув в 2-кімнатній квартирі на 1 поверсі 5-поверхівки.

- В ході розвідки в квартирі було виявлено власника, чоловіка 1942 року народження, якого рятувальники ланкою ГДЗС вивели на свіже повітря та передали співробітникам швидкої медичної допомоги. Чоловіка було госпіталізовано до МЛ м. Слов’янськ, з попереднім діагнозом – отруєння чадним газом у стані середньої важкості, - зазначають рятувальники.

О 18:44 на телефон Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному будинку на вул. Центральній у Сєверному Ясинуватського району.

Під час проведення розвідки та гасіння пожежі вогнеборці там виявили жінку, яка намагалась самостійно загасити займання. Жінку госпіталізували до міської лікарні Авдіївки, з попереднім діагнозом – опіки кінцівок рук та колін у стані середньої важкості.  

Причини виникнення пожеж, за інформацією ДСНС, в усіх випадках ще встановлюють.