Бойовика «ЛНР», що з 2014 року воює на Попаснянщині, оголосили у розшук

9:57, 22 жов. 2019
 
Бойовика «ЛНР», що з 2014 року воює на Попаснянщині, оголосили у розшук

На Луганщині заочно повідомили про підозру та оголосили у розшук бойовика «ЛНР» з окупованої Кадіївки (колиш. Стаханова).

Як повідомили у пресслужбі прокуратури Луганщини, чоловік з жовтня 2014 року бере участь у збройному  спротиві силам та засобам АТО/ООС на лінії зіткнення в районі Новотошківського та Троїцького Попаснянського району. У структурному підрозділі «народної міліції «ЛНР» він добровільно посів посаду «заступника командира 6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. М. Платова».

- Оскільки учасник силового блоку терористів переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено у розшук, - зазначають у прокуратурі.

- На даний час за погодженням прокурора слідчими СБУ направлено до суду клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та про дозвіл на затримання з метою приводу.

Санкція ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 110 (вчинення дій, спрямованих на незаконну зміну меж території та державного кордону України, порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осі) КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.