Суд знову перегляне справу вбивці трьох людей у Покровську

11:16, 22 жов. 2019
 
Суд знову перегляне справу вбивці трьох людей у Покровську

Верховний Суд підтримав позицію прокуратури Донеччини щодо скасування занадто м’якого вироку вбивці трьох чоловіків у Покровську.

Ідеться про вирок Донецького апеляційного суду, яким 29-річного чоловіка засуджено за ч.ч. 2, 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб та поєднане з насильством, небезпечним для життя потерпілого), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та п.п. 1, 6, 9, 12, 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство за обтяжуючих обставин) КК України до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, передає пресслужба прокуратури Донеччини.

За інформацією відомства, 20 лютого 2013 року чоловік разом з 23-річним товаришем, незаконно заволоділи у Красноармійську (нині Покровську) автомобілем марки «ВАЗ-21011», на якому 20 травня близько 06:00 у стані алкогольного сп’яніння прибули до автогаражного кооперативу «Південний».

Аби заволодіти «Toyota Avensis» вартістю понад 137 тис. грн, чоловіки застрелили з пістолетів, обладнаних приборами для безшумної стрільби, 45-річного власника та ще двох чоловіків віком 24 та 42 роки, які прибули до гаража, коли нападники намагались сховати труп у багажнику.

- Затягнувши трупи до приміщення гаражу, зловмисники зникли з місця злочину на вказаних автомобілях. Одного з вбивць затримано через декілька днів, іншого екстрадовано з Російської Федерації, куди він виїхав до родичів одразу після скоєння потрійного вбивства, - йдеться в повідомленні.

Додають, що апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу прокурора щодо необхідності призначення обвинуваченому остаточного покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Колегія суддів Верховного Суду розглянула касаційну скаргу, скасувала вирок Донецького апеляційного суду та призначила новий розгляд в суді апеляційної інстанції.