Невідомі зруйнували пам’ятний знак загиблим «айдарівцям» у Старобільському районі. ФОТО

13:35, 22 жов. 2019
 
Невідомі зруйнували пам’ятний знак загиблим «айдарівцям» у Старобільському районі. ФОТО

Кримінальне провадження відкрили за фактом руйнування пам’ятного знаку загиблим бійцям батальйону «Айдар» у Половинкиному Старобільського району до 5 річниці створення підрозділу.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Луганщини.

За інформацією відомства, повідомлення пошкодження знаку невідомими надійшло від місцевого жителя у суботу, 19 жовтня 2019 року.

- За даним фактом слідчими Старобільського відділу поліції ГУНП в Луганській області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 297 КК України (осквернення та руйнування пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в Антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації), - йдеться в повідомленні.

Наразі проводяться слідчі дії. Осіб, причетних до вчинення злочину, встановлюють. Їм загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.