Уряд відтермінував нові правила перетину КПВВ для дітей до 14 років

9:16, 29 жов. 2019
 
Уряд відтермінував нові правила перетину КПВВ для дітей до 14 років

Уряд ухвалив постанову, яка відтермінувала вступ в дію нових правил перетину контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) між тимчасово окупованими територіями та підконтрольними українській владі, зокрема, для дітей віком до 14 років.

За новими правилами при перетині лінії розмежування діти повинні були б мати паспорт для виїзду за кордон, передає пресслужба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Питання перетину протягом місяця має опрацювати Мінветеранів.

- Прем’єр-міністр поставив нам завдання упродовж місяця відпрацювати порядок, який би з огляду на всі безпекові моменти, був би комфортним для громадян і міг бути впроваджений на постійній основі, - зазначила Міністр у справах ветеранів, ТОТ та ВПО Оксана Коляда.

Також додають, що Уряд прийняв постанову від 16.10.2019 N887, зокрема, щодо відтермінування набрання чинності постанови N815. Таким чином, на місяць відтермінував набрання чинності нових правил перетину.

- Завтра, 29 жовтня, відповідне рішення щодо відтермінування змін буде оприлюднено в Урядовому кур‘єрі й почне діяти, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, правила перетину контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) між тимчасово окупованими територіями та підконтрольними українській владі, зокрема, для дітей віком до 14 років мали змінитись сьогодні, 29 жовтня.