На Луганщині судитимуть «заступницю міністра інфраструктури ЛНР»

16:17, 8 лис. 2019
 
На Луганщині судитимуть «заступницю міністра інфраструктури ЛНР»

Жінці заочно повідомили по підозру, оголосили у розшук, а також направили до суду обвинувальний акт для розгляду у спеціальному порядку.

Як повідомили у пресслужбі прокуратури Луганщини, у березні 2017 року жителька Луганська надала згоду на призначення себе на посаду до «органу виконавчої влади» окупаційної адміністрації Російської Федерації та дотепер виконує ці обов’язки. 

Зокрема, у складі так званого міністерства інфраструктури та транспорту псевдочиновниця сприяє незаконній діяльності самопроголошеної «ЛНР», направленої на реалізацію «державної політики» терористичної організації, порушуючи інтереси України.

- На підставі зібраних доказів жінка обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України (вчинення умисних дій, направлених на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб), - йдеться в повідомленні.

Через те, що жінка переховується від органів слідства та суду на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області, їй заочно повідомили про підозру, оголосили в розшук, а наразі обвинувальний акт направили до суду для розгляду в порядку спеціального судового провадження.

Санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.