Організатор псевдореферендуму з Маріуполя здався СБУ

10:49, 15 лис. 2019
 
Організатор псевдореферендуму з Маріуполя здався СБУ

Один з організаторів незаконного «загального обласного референдуму» в Маріуполі сам зізнався у злочинах та звернувся до правоохоронців. Суд звільнив його від відповідальності.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях. 

За інформацією відомства, у травні 2014 року знайомі запропонували маріупольцю підзаробити, взявши участь в організації фейкового волевиявлення. Під час псевдореферендуму чоловік охороняв виборчу дільницю та спостерігав за «правильністю» голосування.

- З плином війни на Донбасі він усвідомив хибність свого вибору, розкаявся і добровільно повідомив співробітникам Служби безпеки України про вчинення правопорушення проти територіальної цілісності та конституційного ладу України. Співпрацюючи зі слідством, він надав інформацію щодо суміжних злочинів, - йдеться в повідомленні.

Проведена СБУ перевірка підтвердила, що він не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняв інших тяжких і особливо тяжких злочинів.

Рішенням суду чоловіка звільнили від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.