Програми пільгового кредитування працюють на Луганщині

14:56, 22 лис. 2019
 
Програми пільгового кредитування працюють на Луганщині

Додаткові 15 мільйонів гривень отримала Луганщина на продовження програми «Доступне житло». Однак, за словами директорки регіонального управління «Держмолодьжитло» Інеси Кірєєвої, гроші доведеться повернути до держбюджету.

Наразі в області діють 6 пільгових державних і регіональних програм, за якими можна купити житло, про це Суспільному розповіла Інеса Кірєєва.

- Є три обласні програми. Програма забезпечення молоді житлом, програма для АТОшників і програма для переселенців. Цього року з обласного бюджету виділили 3 мільйони. Були придбані 5 квартир для переселенців. За програмою для молоді було виділено 700 тисяч. Були придбані 2 квартири. Для учасників АТО в цьому році фінансування не було взагалі, - каже Кірєєва.

За словами Інеси Кірєєвої, отримані на продовження програми гроші – це 20 мільйонів гривень – доведеться повернути в держбюджет.

- Цьогоріч, на жаль, з 81 людини, які кандидати в цій програмі, не захотів ніхто скористатися цією програмою. У когось особисті обставини, у когось немає грошей на особистий внесок. Ми звернулися до міської ради у 2018 році. Прийняли 6 додаткову програму для фінансування 25 відсотків особового внеску. Ані у 2018, ані у 2019 році ця програма з міського бюджету не була профінансована, - розповіла директорка Луганського регіонального управління «Держмолодьжитло».