Замотала у рушник та поклала до печі: у Сєвєродонецьку за вбивство немовляти судять породіллю

7:29, 29 лис. 2019
 
Замотала у рушник та поклала до печі: у Сєвєродонецьку за вбивство немовляти судять породіллю

На Луганщині завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства матір’ю своєї новонародженої дитини. Жінці загрожує до 5 років за ґратами.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури області.

За словами правоохоронців, подія сталась у липні 2019 року, коли 41-річна жителька Сєвєродонецька самостійно народила немовля вдома.

- Перебуваючи в обумовленому пологами психічному стані, добре знаючи, що дитина жива та діючи умисно, породілля замотала новонародженого хлопчика  в рушник та сховала до газової печі, що обмежило йому  дихання. За результатами судово-медичної експертизи смерть дитини настала від механічної асфіксії, - кажуть у прокуратурі.

Встановили також, що жінка не перебувала на обліку в медичному закладі та приховувала факт своєї вагітності. Пологи стались на 35-36 тижні вагітності. 

На підставі зібраних доказів жительку Сєвєродонецька обвинувачують у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 КК України (Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини). За вчинений злочин жінці загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі строком до 5 років.