Експедиція Одещиною «Люди. Степ. Війна» — на Суспільне Донбас та усіх місцевих каналах Суспільного

Експедиція Одещиною «Люди. Степ. Війна» — на Суспільне Донбас та усіх місцевих каналах Суспільного

9 сер. 2023

10 історій про українців, гагаузів, молдован та болгар Одещини, життя яких змінила повномасштабна війна, — дивіться на платформах Суспільного Мовлення у документальній телеекспедиції «Люди. Степ. Війна»:

Читайте також: Спецефір до Міжнародного дня корінних народів — на місцевих каналах Суспільного

Кожна історія проєкту зворушує — герої експедиції, що живуть на території від Тарутинського степу до Дунаю, діляться розповідями про свою долю, боротьбу та віру. Ось декілька з них:

  • Ганна Васенко, гагаузка. Жінка народилася та виросла на Одещині. Більш ніж 50 років з сім’єю проживала в Запорізькій області, де вийшла заміж. Повернулася до рідного села незадовго до початку широкомасштабного вторгнення, щоб доглядати хвору матір. Зараз вже майже два роки, як не може потрапити до своїх рідних в окупації.

    • За півтори години Іван Ташогло разом з дружиною та помічником доять 400 овець. Чоловік має гагаузьке коріння, родом із села Дмитрівка, але зараз проживає в Новий Іванівці, на Одещині. Понад 10 років Іван Ташогло займається вівчарством. 

    • Чоловік Марини, болгарки за походженням, Микола Гранчар мріяв про доньку. Коли дізнався, що дружина носить дівчинку був дуже щасливий. Через кілька днів після новини його вбили під Бахмутом.

    Більше про плани, які назавжди змінила війна, а також про мрії — дивіться у проєкті «Люди. Степ. Війна».

    «Суспільне. Спротив» виходить щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим. 

    Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.