Команди Суспільного та розслідувачів NGL.media оголосили про співпрацю

Команди Суспільного та розслідувачів NGL.media оголосили про співпрацю

17 сер. 2023

Команда Суспільного Мовлення інформаційно підтримуватиме проєкти розслідувань незалежного антикорупційного центру NGL.media

Про підготовку розслідувань, ризики та аналіз даних журналісти NGL.media розказуватимуть у телеефірі всеукраїнського проєкту «Суспільне. Спротив» на місцевих каналах Суспільного Мовлення зокрема Суспільне Донбас та супутниковому каналі Суспільне Новини. 

«Для нас важлива співпраця саме з суспільним мовником — як незалежним і, головне, виваженим ЗМІ. Ми займаємось складними темами, що потребують багато часу та зусиль. Завдяки співпраці з Суспільним наші розслідування зможуть отримати більший розголос без скочування у “жовтизну” і клікбейт», — каже головний редактор NGL.media Олег Онисько.

«Розслідування — це кропітка і не завжди безпечна журналістика, але саме на такі матеріали є запит суспільства, саме такі матеріали набувають широкого розголосу й ведуть до якісних змін. Ми вдячні нашим колегам із NGL.media за цю важливу роботу, і як одна із платформ Суспільного Мовлення залюбки підтримаємо їх інформаційно», — каже Ольга Крупник, шеф-редакторка західного хабу Суспільного.

Уже в п’ятницю, 18 серпня, у вечірньому слоті проєкту «Суспільне. Спротив» о 18:20 говоритимемо про нове розслідування NGL.media зі  спеціальною кореспонденткою Катериною Родак.

Незалежний антикорупційний центр NGL.media створений групою журналістів у 2013 році під назвою «Наші гроші. Львів». NGL.media працює завдяки фінансовій підтримці міжнародних донорів та читачів. Видавцем сайту є ГО «Львівська група». Матеріали розслідувачів отримали професійні відзнаки конкурсів «Честь професії», «DataUp», «Є-розслідування» та конкурсу розслідувань від YouControl.

Загалом Суспільне Мовлення співпрацює з командами «Слідство. Інфо», «Bihus.Info» та авторами програми «Схеми: корупція в деталях» від «Радіо Свобода». Найцікавіші випуски цих проєктів транслюють у телеефірі регіональних телеканалів Суспільного в межах всеукраїнського проєкту «Суспільне. Спротив». Окрім цього, команда Суспільного Мовлення робить власні журналістські розслідування. 

«Суспільне. Спротив» дивіться у телеефірі щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим. 

Онлайн місцеві телеканали Суспільного Мовлення  можна дивитися на сайтах національної мережі філій. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.