Майже 400 заявок надійшло на участь у Нацвідборі на Євробачення-2024

Майже 400 заявок надійшло на участь у Нацвідборі на Євробачення-2024

25 жов. 2023

Суспільне Мовлення отримало 389 заявок від 288 виконавців, 222 з яких — сольні артисти. Приймання заявок на участь в Національному відборі на Пісенний конкурс Євробачення-2024 тривало з 30 серпня по 22 жовтня. Лонглист учасників оприлюднять до 9 листопада.

Читайте також: Jamala, Kalush Orchestra, Юлія Саніна, Дмитро Шуров і TVORCHI закликали до участі у Нацвідборі на Євробачення-2024

Музичний продюсер Національного відбору на Євробачення-2024 Дмитро Шуров (Pianoбой) зазначив, що серед отриманих заявок почув хіти та дещо нове, що може здивувати весь світ.

«Українці, дякую вам за кожну з 389 заявок! Вже можу сказати, що серед них є як мінімум чотири стовідсоткові хіти, десять потенційних хітів, декілька цікавих камбеків і дещо нове, що, я сподіваюсь, здивує нас і весь світ. Вдячний всім музикантам, продюсерам, аранжувальникам і авторам за вкладені зусилля і душу. Знаю, як важко психологічно дається зараз творчість, але гордий, що митці не здаються у своїй справі, а розвиваються, йдуть вперед. 

Національний відбір, як завжди, дихатиме новою українською музикою, дасть відчути, чим живуть зараз ті, хто ходить по лезу сучасної попкультури й відчайдушно шукає себе в цьому буремному світі. Звісно, музики мені ніколи не буває достатньо, і завжди хочеться почути ще більше ідей, мелодій і думок, тому раджу всім, хто не встиг податись цього року, але мріє бути почутим, вже зараз починати готувати свої треки до наступного відбору. Бо, цитуючи класика, “а час минає”. А ми з вами вже дуже скоро почнемо обирати нашу зірку для Євробачення-2024», — поділився Дмитро Шуров (Pianoбой).

За час приймання заявок Суспільне отримало 337 пісень — понад 15% артистів подали на участь більше однієї композиції. Переважна мова виконання — українська (57,5%), 33% з поданих пісень виконуються англійською, близько 9% — двомовні та 0,5% іншими мовами. 

Цьогоріч лонглист включатиме не більше 20 виконавців. За правилами, учасники лонглиста мають пройти прослуховування, за результатами якого буде обрано не більше 10 фіналістів відбору. Серед учасників лонглиста, які не потраплять до списку фіналістів, буде проведено рейтингове онлайн-голосування, яке визначить ще одного учасника фіналу.

Фінал Нацвідбору відбудеться у лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця Нацвідбору визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування. 

68-й Пісенний конкурс Євробачення в травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня. Своєю чергою півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня

Нагадаємо, що 67-й Пісенний конкурс Євробачення відбувся в британському Ліверпулі від імені України та за участі Суспільного Мовлення. Гурт TVORCHI представив Україну з піснею «Heart of Steel» та посів шосте місце у фіналі конкурсу. 

Суспільне Культура та Радіо Промінь — офіційні медіапартнери Євробачення.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2024.

Читайте більше про Євробачення у Facebook і Telegram, а також дивіться наш YouTube.