Понад пів мільйона українців долучилися до Радіодиктанту на платформах Суспільного

Понад пів мільйона українців долучилися до Радіодиктанту на платформах Суспільного

31 жов. 2023

Радіодиктант національної єдності-2023, який відбувся 27 жовтня, у День української писемності та мови, об’єднав сотні тисяч українців на всіх шести континентах світу. Трансляція наживо була на всіх платформах Суспільного Мовлення: в радіоефірі Українського Радіо та Радіо Культура, в ефірі телеканалу Суспільне Культура, на ютуб-каналі Українського Радіо і на фейсбук-сторінках Суспільного. 

Читайте також: Радіодиктант національної єдності-2023: Суспільне об’єднало українців у світі

Трансляція на ютуб-каналі Українського Радіо зібрала понад 480 тис. переглядів  і потрапила на перше місце у трендах ютубу. На телеканалі Суспільне Культура Радіодиктант побачило понад 76 тисяч людей віком 4+, які живуть у містах 50 тис.+. Частка телеперегляду на телеканалі становила 2,64%. На сайті Суспільне Культура Радіодиктант дивилися понад 56 тис. користувачів. На фейсбук-сторінках Суспільного трансляцію Радіодиктанту дивилися 22 тис. користувачів.

Цьогоріч текст Радіодиктанту «Дороги України» написала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав актор і театральний режисер Олексій Гнатковський

Дивіться також: Хейтспіч, Sad Novelist та Рудницька: як українці писали Радіодиктант

Нагадаємо, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткований у 2000 році командою Українського Радіо задля єднання навколо мови. Відтоді він став найбільшим щорічним україномовним флешмобом, який об’єднує українців і знавців української мови по всьому світу. 

Минулого року текст Радіодиктанту національної єдності-2022 «Твій дім» надіслали на перевірку загалом 40 тисяч людей: надійшло понад 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових. Редакція Українського Радіо отримала листи з усіх куточків України, разом з тимчасово окупованими територіями, а також із понад двадцяти іноземних країн.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Фото — Олег Переверзєв