Уряд спростив правила перетину КПВВ для підлітків

11:44, 21 лис. 2019
 
Уряд спростив правила перетину КПВВ для підлітків

Під час засідання 20 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яке дозволить спростити перетин лінії розмежування для підлітків, що проживають на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Про це повідомили в Урядовому порталі.

Рішення Уряду передбачає:

  • спрощення процедури перетину лінії розмежування особами, які не досягли 16-річного віку, на підставі свідоцтва про народження;
  • спрощення процедури переміщення товарів через лінію розмежування фізичними особами;
  • внесення змін до довідки про подання документів для подальшого оформлення і отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, тимчасового посвідчення громадянина України, що засвідчує зазначені факти та є обставиною, яка враховується під час переміщення осіб через лінію розмежування.

- Крім того, таке визначення як «ручна поклажа» виключено. Цей здавалося б, незначний нюанс знівелює корупційні ризики, зменшить черги та загалом спростить життя пересічних українців, що змушені жити на тимчасово окупованій території, - зазначають у повідомленні.

Нові правила, за інформацією Урядового порталу, почнуть діяти наприкінці листопада 2019 року.

Нагадаємо, планувалось, 29 жовтня мали набути чинності нові правила, за якими діти віком до 14 років при перетині КПВВ повинні мати закордонний паспорт. Уряд відтермінував їх на місяць, до 29 листопада.