Шахтарські протести на Донеччині: перекрили дорогу та відмовляються ставати до роботи

11:49, 12 сер. 2019
 
Шахтарські протести на Донеччині: перекрили дорогу та відмовляються ставати до роботи

Гірники двох шахт держпідприємства "Селидіввугілля" продовжують протестувати із вимогою виплатити заборговану заробітну плату. 

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

- Сьогодні протестують гірники шахти "Курахівська". Вони перекривають дорогу в районі села Новоселидове. До учасників акції приєдналися гірники шахти "Україна", які відмовились їхати в шахту голодними, - написав він.

За словами Михайла Волинця, гірники вимагають повного погашення заборгованості із заробітної плати — наразі їм не виплатили 22% зарплати за травень, також повністю не виплачені гроші за червень і липень.

Нагадаємо, це вже втретє гірники "Селидіввугілля" перекривають дорогу на Донеччині. Раніше вони протестували поблизу Цукуриного та Новоселидового.

Оновлено

Крім того, за словами голови НПГУ Михайла Волинця, 26 гірників першої зміни шахти «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» відмовилися ступати до роботи через заборгованість із заробітної плати.

Загалом шахтарям ДП «Мирноградвугілля» станом на 12 серпня заборгували 87 мільйонів гривень. З ними не розрахувалися частково за червень і повністю за липень.