2021-ий на Суспільне Донбас: головне за рік

2021-ий на Суспільне Донбас: головне за рік

11 січ. 2022

2021-й для Суспільне Донбас став роком викликів. Команда працювала в непростих умовах пандемії COVID-19, розвінчувала міфи, пов’язані з вакцинацією, але попри це — розвивала соцмережі та реалізовувала нові проєкти. 

«Ми забезпечили безперебійне мовлення в умовах безпосередньої близькості до зони проведення ООС. Офіс у Краматорську (Донеччина) корпункти, а це — Волноваха, Маріуполь, Бахмут, Костянтинівка, забезпечили послугою перевезення знімальних груп. Ми придбали одяг ведучим новин і проєкту  “Сьогодні. Головне” — це вперше в історії філії. В офісі у Сєвєродонецьку вдосконалили систему альтернативного енергопостачання на випадок знеструмлення офісу. Таку ж систему зробили і в Краматорську. Це важливо, адже ми працюємо одночасно з двох студій», — розповіла  тимчасова виконувачка обов’язків менеджерки Суспільне Донбас Ірина Коваль.

Також протягом 2021 року відновили роботу великої студії у Сєвєродонецьку, з якої в ефір виходять аналітичні проєкти. Крім цього, там знімали привітання артистів до «Новорічного концерту на Суспільному». 

Загалом, у 2021-му році філія уклала 82 угоди на послуги, предмети і матеріали, придбали нове обладнання для телевізійного і радіомовлення

«Крім цього, ми встановили банери з логотипом філії UA: ДОНБАС, радіоканалів Українське радіо “Голос Донбасу” і Українське радіо “Пульс”  у Сєвєродонецьку та Краматорську. Все для того, щоб Суспільне було впізнаваним у регіоні», — зауважила тимчасова виконувачка обов’язків. менеджерки Суспільне Донбас Ірина Коваль.

Протягом року філія брала участь у міжрегіональних спецпроєктах Суспільного, а також сприяла реалізації проєкту «Голоси Донбасу», відібраного у 2020-му на конкурсі «Створюй із Суспільним».

«Зробити вдалося чимало. Адже Суспільне Донбас — це завжди командна робота. Мені здається, що добре нам вдалися кліпи, які ми знімали до Дня Незалежності та Нового року. Знімали власними силами

І ще мені, безумовно, подобається реалізація пітчингового проєкту “Голоси Донбасу", — розповів тимчасово виконувач обов`язків продюсера Суспільне Донбас Олександр Марченко.

Привітання з Новим роком від гурту “Без Меж”.

Читайте також «Дали дітям розповісти історії на всю країну» — Азад Сафаров про роботу над проєктом «Голоси Донбасу»

В 2021 році підписників сторінки Суспільне Донбас у фейсбук найбільше зацікавили такі історії:

Як розповіла шеф-редакторка новин Суспільне Донбас Юлія Бітємєрова, для команди і викликом, і досягненням стали зйомки безстрокового ковідного марафону, марафону до Дня захисника та захисниці України «Ті, хто нас захищає» (7 оригінальних історій), марафон «Обличчя Незалежності» (6 оригінальних історій). Знімальні групи регулярно працювали на передовій, знімали в обстріляних бойовиками населених пунктах та на кордоні (Мілове та Розсипне).

«Відправляли знімальну групу до військових на передок або знімати наслідки обстрілу населених пунктів, евакуацію місцевих жителів з власних домівок. Колишніх власних домівок, бо ті — розбиті снарядами бойовиків. Це важко морально, це — відповідально. Я щоразу хвилююся і чекаю повідомлення від моїх “все ОК, їдемо додому”. Ми — там, бо там — ми потрібні. Ми — там, бо зобов’язані інформувати своїх глядачів/читачів/слухачів про те пекло, яке переживають люди у сірій зоні. Ми маємо показати очі солдата, якого на мирній землі чекає мама, дружина, дітки. Маємо передати його слова “готові захищати” і розказати його родині, що він — герой. Ми показуємо побут бійців, бо в теплих квартирах, дискутуючи на різні теми, люди мало уявляють собі окопи, буржуйку та собаку Чепуху, яка охороняє вже четверту ротацію своєї бригади», — каже шеф-редакторка новин Суспільне Донбас Юлія Бітємєрова

Як на передовій розпочався 2022 рік

Про те, чим найбiльше запам’ятався 2021-й, розповів і лінійний продюсер телеканалу UA: ДОНБАС та ведучий «Сьогодні. Головне» Максим Бондарєв: «Ми зробили великий спецефір присвячений пандемії. Він став діалоговим майданчиком між глядачами та лікарями-експертами. Дозволив спростувати поширені міфи та знайти відповіді на питання, що хвилюють. У студію "Сьогодні. Головне" приходила Імке Хансен — докторка історії і травмотерапевтка з Гамбургу (Німеччина). З нею ми розбирали, як зберегти нервову систему в умовах бойових дій та сучасного інформаційного поля. А ще ми першими дізнались і розповіли жителям регіону про перевищення вмісту амонію у Сіверському Дінці. Пояснивши, що вода не придатна до пиття».

 Вирувало життя й на Українське радіо Пульс. Виходили спецпроєкти до Дня шахтаря, Дня пам’яті жертв голодомору, 30-річчя Незалежності України, Дня захисника та захисниць України та до Дня ЗСУ. Також провели марафон до театрального фестивалю СвітОгляд, генеральними медіа партнерами якого UA: ДОНБАС став вже втретє. 

 Читайте також «Від Чорнобиля до Фріди». У Сєвєродонецьку відбувся театральний ІІІ «СвітОгляд».

 Крім того,команда створила флешмоби до Дня Збройних Сил України «Мій герой — говорять діти», а також  «Вакцинація рятує життя», в якому відомі жителі Луганщини: активісти, вчителі, актори, лікарі говорять про важливість щеплення.

Суспільне Донбас — це телеканала UA: ДОНБАС та Українське радіо Пульс. Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media

Оперативні новини про регіон читайте на:

 Слухати Українське радіо «Пульс» можна на частотах: 

  • Бахмутівка - 96,2 FM
  • Біловодськ - 102,1 FM
  • Білолуцьк - 101,9 FM
  • Зоринівка - 100,1 FM
  • Лисичанськ - 105,9 FM
  • Марківка - 102,9 FM
  • Сосновий - 103,5 FM
  • Станиця Луганська - 89,3 FM
  • Троїцьке - 102,1 FM
  • Широкий - 99,5 FM